woensdag 27 januari 2010

Poppenmoeder.....

Hier is ze dan , de engel waar ik afgelopen dagen mee bezig ben geweest ,het patroon is van Bep's Atelier .Ik moest nog op wat stof wachten , wat ik bij Gepke had besteld, vond de kleur huidstof die ze me adviseerde erg mooi !Heel erg bedankt nog Gepke !De witte rok heb ik gemaakt van de broderie jurk van mijn dochter , en verderop in deze post zie je waar ik het bovenstuk van deze jurk voor hebt gebruikt .
Ik heb de engel van Tilda stof gemaakt en de haren doen een beetje "engelachtig"aan.

Vindt ze super lief zo op mijn schouw, ik heb nog een patroon van een engel iets kleiner , mss ga ik die erook nog bij maken.
*************************************
Soms "speel"ik nog wel eens met poppen hihihi.Vroeger kon ik uren met m'n pop spelen een echte poppenmoeder , maar ja naarmate je ouder wordt komen er toch andere interesses om de hoek kijken.Maar de passie voor poppen ben ik nooit verloren.Ik ben in het bezit van 4 antieke poppen uit de perioden tussen 192o-1930 (toen ik nog vrijgezel was kon ik me het nog veroorloven er soms 1 te kopen).
Maar ja soms moeten de kleertjes wel eens gewassen worden natuurlijk, echt spelen is er niet bij met deze porseleinen poppen, maar kan er wel van genieten als ik er naar kijk , daarom heb ik ze maar weer eens beneden gezet.Nu kom ik op die broderie jurk , het bovenste gedeelte ervan heb ik de zittende pop aangegeven ,deze had niet zulke mooie kleertjes aan , vond dit beter bij de andere passen. De andere poppen hadden dit al aan toen ik ze kocht, 2 hebben erook echte leren schoentjes aan. Die als je ze uittrekt helemaal kraken.




Kijk maar eens naar het porselein van deze pop , en hoe mooi ze geschilderd is , schitterend toch , de 4 tandjes zitten erook nog in, deze pop heeft een houten lijf ook de armen en benen zijn van hout , het haar is van echt mohair, dit is de oudste die ik heb.



Ook deze heeft een super lief gezichtje en heeft meer een babylijfje , van compositie, dat is heel veel lagen papier opelkaar wat in een mal geperst wordt , alle poppenhoofden hebben ook een nr.en het merk staat achter op het hoofd , zo kun je zien uit welke fabriek ze komen.





Dit is de jongste pop ,geen porseleinen hoofd , maar ook een compisitie hoofd net als het lijf,alle ogen van de poppen kunnen ook open en dicht en van links naar rechts bewegen, binnenin zit een lood mechanisme, soms mijmer je wel eens weg en denk je wie heeft nu met deze poppen gespeeld of waren ze alleen maar voor de sier, als je naar het haar kijkt is er wel mee gekamt want de pijpenkrullen zijn eruit en het is ook rafelig geknipt. Je kunt de pruiken erook af halen en dan kun je binnenin het hoofd kijken of de ogen repareren wanneer nodig is.






Bij deze pop heeft de tand des tijds helaas toegeslagen , weet niet hoe het komt want het gezicht was gaaf toen ik ze kocht, mss de weersinvloeden van buitenaf want ik blaas er alleen maar op om ze schoon te maken.Mss moet ik ze eens weg brengen om te laten herstellen , maar ja dat kost geloof ik heel wat.



Ook deze kleertjes zijn al een beetje aan het vergaan , probeer ze ook heel voorzichtig te wassen , dat moet toch soms wel eens gebeuren , tis een heel gedoe hoor aan en uit kleden , je moet ze goed vasthouden , want laat je ze vallen ligt het hoofd aan gruzelementen , daar moet ik maar niet aan denken.








Kijk maar eens naar dit voetje , zal er op gebeten zijn vroeger ??






Zo dit was een behoorlijke lange post , ik ga nu maar weer eens aan de borduur, nog een andere hobby van mij, ik verveel me nooit!







Gezellig dat jullie weer langs geweest zijn , groetjes Jeanet.










32 opmerkingen:

Anneke zei

Wauw wat is de pop mooi geworden!!, en ook de andere 4 zijn echte plaatjes
Groetjes Anneke

Leonie zei

Je engel is echt prachtig geworden Jeanet!! En wat staat ze mooi op de schouw :-).
Je poppenverzameling is ook heel mooi.

Groetjes,
Leonie.

Ann zei

wat een prachtengel is het geworden. En die andere oude poppen zo prachtig en echt oud.

creacora zei

nee haha jij zult je niet snel vervelen met al die creativiteit wauw wat een mooie engel heb je gemaakt helemaal top !!
de porseleinen poppen zijn ook erg mooi en dat er op het voetje gebeten is misschien maakt toch niks uit hoort bij oudheid he hoeft niet helemaal gaaf te zijn
harstikke leuk weer Jeanet !!!

Corrie zei

Wat een prachtige engel heb je gemaakt Jeanet, mijn complimenten.
wat een lieve gezichtjes hebben die oude poppen, jammer van die laatste dat die zo aangetast is.

Willy zei

Wauwwww....wat is die mooi geworden Jeanet!
En je poppen.....zooooo mooi ;)
Groetjes, Willy

Made by Janet zei

Wat een schitterende engel is het geworden!!
En die poppen ooooh..ik zal ze mijn moeder eens laten zien..die speelde er vroeger ook mee..misschien heeft ze er nog wel eentje..Nou al met al zijn ze heel erg mooi en die laatste heeft ook wel wat zo kun je zien dat het een antieke pop is.

Groetjes Janet

Karen zei

Prachtige engel, Jeanette! Mooie stoffen ook!
Knuffels,
Karen.

Yvonne zei

Hele mooi engel Jeanet. Prachtige kleertjes heeft ze aan en ze zit echt te showen :-). De 4 antieke poppen zijn prachtig en ik kan me voorstellen dat je enorm voorzichtig bent met aan/uitkleden. Groetjes, Yvonne

Marja Sch zei

Wat is dit een mooie pop geworden. Heel knap gedaan hoor. Die antieke poppen zijn echt geweldig hoor. Gr Marja

Anja zei

Het zijn prachtige poppen.
en je engel is ook schitterend.Ben benwd naar je borduurwerkje.
Gr Anja

Ingrid zei

Ooooohhhhh.....schitterend is je engel geworden, Jeanet!
Staat hartstikke mooi zo op de schouw. En leuk al die oude poppen weer, ja...ik herken het hoor het poppenmoederen...kon er ook uren mee bezig zijn.
Lieve groetjes, Ingrid

Inge zei

superrrrrrrrrr Jeanet is je engel geworden maar je oude poppen zijn ook geweldig mooi, ik kom ze wel een keertje in het eggie bewonderen.
Knufffffffffffff

Unknown zei

Wat lief zeg jeanet, en wat een mooie poppen zeg.
Dat blijft leuk he poppen.

groetjes Suze

marijke zei

geweldiggggggggggg wat een super engel zeg ziet er goed uit en tja ook handwerken is een hobbie van mij maar staat op laag pitje meestal een ding wat ik s zomers in de tuin nu tegenwoordig doe

Jacqueline (Sjakkie) zei

Wat een geweldige mooie engel, echt super gaaf! En ik vind je poppen ook erg mooi. Wow, wat ben je toch veelzijdig en creatief.
Groetjes van Jacqueline

Kitty Dieleman. zei

Wat een prachtige engel heb je gemaakt heel mooi zo met de jurk van je dochter ook de Tilda stof is mooi.
Maar wat een prachtige poppen heb je daar mag je echt wel heel zuinig op zijn,weet je ook de namen er van.
Ik heb 3 grote en twee kleintjes maar die zijn nog niet zo oud hoor.
Ze zijn PRACHTIG je poppen.

Groetjes Kitty

Marian zei

práchtige poppen heb je,Jeanet! En wat een verrassing om je borduurwerk tegen te komen...Je wilt niet weten waar ik op dit moment mee bezig ben...haha..dát is wel supertoevallig,maar ik heb al één hartje klaar, en ben nu met de andere bezig..Dezelfde als die van jou!!! Ik gebruik kleurnummer 498...dus ook in rood!
Ik moet zo weg,maar misschien stuur ik je vanmiddag nog wel ff een foto..haha..dit was erg leuk om te zien op je blog..

groetjes,Marian

Gepke zei

Wat een heerlijk lang verhaal over je poppen. En wat een rijk bezit om zulke mooie oude poppen te hebben. Jammer dat je de voorgeschiedenis niet weet maar aan de andere kant is het ook weer leuk om te fantaseren over wie er vroeger mee gespeeld hebben. Als er al mee gespeeld is :). Dat kun je een kind toch niet aandoen om een pop te geven die stukgaat als hij valt. Hoe ging dat eigenlijk vroeger? Begin je je toch af te vragen. Jeetje, dat je ook nog borduurt! Waar is dat geheime adresje waar je je tijd vandaan haalt of slaap je niet :)? Lieve groetjes, Gepke

Splashes of Pink and Mint zei

Zucht.... wat weer een heerlijke post! Je pop is echt prachtig geworden, heel mooi die stofjes zo bij elkaar! En je antieke poppen..... kwijl.... ben nu toch echt wel een heel klein beetje jaloers hoor! Jij bent ook altijd lekker bezig hè, dat borduurwerkje wordt ook weer zóóó lief!!!!
En vervelen is echt niet aan de orde bij jou! Heerlijk toch!

Monie zei

Wat heb je een prachtige poppenverzameling Jeanet. Ik heb er van genoten om ze allemaal te bekijken.Ze zijn schitterend! De engel heb je ook heel mooi gemaakt . Erg lief met de hartjes.

Laura zei

Wauw Jeanet, wat mooi allemaal. En je Engel is super!!!

Ellis zei

Jij hebt écht gouden handjes ! Ze is prachtig, je engel !

Er staat een Award op je te wachten, op mijn blog.

Jeanet zei

Heel erg bedankt allemaal !

Hihihi ja hoor ik slaap ook nog gewoon Gepke :D

scrappingtwins zei

heb je nog wel tijd om adem te halen????

Leuk al je poppen, wat een verzameling.

groetjes de twins

Geertje zei

Mooi mooi en nog eens mooi.
Wat is het altijd fijn op jou blog te zien.
Ik wil wel met jou interieur ruilen.
Als ik alles op nieuw kon kopen dan deed ik het zelfde.
Ja en borduren dat heb ik ook heeeeel veel gedaan.

Groetjes Geertje,

Linda zei

Hoi Jeanet, Wat een mooie engel heb je gemaakt! Ben zelf erg gek op engeltjes.
En je poppenverzameling is prachtig! In Deventer zat altijd een heel klein winkeltje met alleen maar dat soort hele oude poppen! Kon er als kind al uren voor de kleine raampjes staan kijken, echt geweldig! Groetjes, Linda.

Gonny zei

wouw jeanet ze zijn super hoor ik heb er ook 1 van mijn moeder en ja blazen moet je niet doen je blaast altijd een beetje vocht mee zelf heb ik er ooit eens 1 gekocht echt een baby hoor maar ook van porselijn en mijn dochter heefd een donkere(neger meisje) pop ook erg leuk hoor met die vlechtjes over haar hele hoofd met een leuke doek er om heen maar ik heb weer genoeten hoor van je verslag en zeker van je popen

diana68 zei

gaaf die Engel Jeanet en jij bent ook van alle markten thuis hé...Die antieke poppen zijn ook prachtig, zo mooi gedetailleerd !!

Diana x

Riet zei

Ohhh Jeanet,wat heb je dat weer schitterend gemaakt zeg.
Het is echt om van tekwijlen,zo mooi.
Ben ook een echte poppen liefhebber.
Mijn sere staat ook vol met poppen.
Heb altyd poppen gemaakt,maar door de ms brak ik meer dan dat het heel bleef.
Moest echt stoppen daar mee.
Vond het zo erg, heb ook oude poppen,ze zijn zo mooi.
Die van jou zijn ook schitterend,heerlijk om daar tekijken.
Heel veel plezier ermee meis,geniet hier maar lekker van.

Liefs Riet.xx

Ellen zei

Wat een werk zal dat geweest zijn maar zo'n mooie engel is dat dubbel en dwars waard.
En je antieke poppen zuchttt zo mooi !!

Gr, Ellen

Elsje zei

hallo Jeanet, wat een leuke site, ik kwam er door het googlen van antieke poppen (ik heb er zelf ook een heel stel) en wat een prachtige poppen zijn het. Ik werd ook getroffen door het lieve borduurwerkje en vroeg mij af of je mij zou kunnen vertellen waar ik dat patroontje kan vinden, het zou echt schattig in mijn (rose) slaapkamer passen. Dank je wel voor je moeite, en nogmaals, complimenten! Elsje