zondag 28 oktober 2012

Speelgoed van Toen........

 Waar kun je nog het mooiste oude speelgoed vinden wat er nog bewaard is gebleven van Toen......op een Poppen en Berenbeurs, gisteren was het dan eindelijk zo ver , het lijkt net of je op schoolreisje gaat , beetje spannend allemaal wat zul je er vinden.....we , Nelleke , Wil en ik waren al vroeg op pad naar de Braant Hallen om een dag lang te lopen langs de prachtigste kramen die er stonden en voor verzamelaars als wij is dat een grote snoepwinkel , bij een mevrouw die een museum heeft gehad vond ik dit poppenhoofdje ooit eens bestemd om er een pop van te maken , ze had er nog meer , mooie blauwe ogen die je meteen aanspreken , het mutsje had ik al ze had een andere op ( die laat ik in een volgende post zien ), ze heeft een heel oud Frans slabbetje om ,ook op de beurs gekocht , schattige kleine bloemetjes zijn erop geborduurd !

natuurlijk kon ik dit stapeltje luiertruitjes niet laten liggen , ook zag ik kleine wantjes zonder duimpjes eraan 
  een stapeltje gebreide hemdjes, komen altijd van pas voor weer een beer
 zelfs op 2 luiertruitjes zaten schattige bloemetjes
bij een kraam lagen de prachtigste gebreide kleertjes zoals dit jurkje met een broekje ook zaten er slofjes bij

 ik moet wel boven op onze kamer alles inschuiven om het een plekje te geven , maar dat lukt meestal wel ! Tot nog toe hihihi...
Er stonden de meest schitterende oude poppen die je je maar kunt bedenken , maar helaas niet voor mijn beurs, maar je kunt genoeg andere lieve poppen vinden als je maar zoekt .......zoals deze schattige babypop, ze heeft oude kleertjes aan en een prachtig cape-je en mutsje op

 ik weet niet wat voor soort popje het is maar haar lijfje , beentjes en handjes zijn helemaal van stof , dus of het hoofdje bij het lijfje hoort geen idee eigenlijk , maar dat doet mij er niet toe het gaat om de uitstraling van een pop die je aanspreekt
kijk maar eens naar deze schattige oude slofjes, je kunt nog net haar stoffen beetjes zien

het cape-je is zo mooi gehaakt

 ook dit lieve popje vond ik op de beurs, onderin een doos , want soms was het best graaien , maar je haalt er de leukste spullen uit
je moet wel eens creatief met de ruimte omspringen ,want om deze pop nu op de grond te leggen is ook niet leuk , in het bedje paste ze er niet meer bij en een ledikantje heb ik ( nog )niet ....ik wist dat ik nog een mand had , ja hoor achterin de kast met sjaals erin ,mooi daar kan het popje best in , kussentje erin gelegd een oud kleedje , ook van de beurs, erop gelegd en daar ligt het popje nu heerlijk in

 dag , dag .......tot de volgende keer , want ik heb nog veel meer moois op de beurs gekocht , het was een heerlijke dag om niet snel te vergeten !
Liefs Jeanet

21 opmerkingen:

Unknown zei

Oh,ik zat al vol spanning te wachten op je verslagje van de beurs;)
Wat heb je mooie aanwinsten gescoord,je verzameling wordt echt al heel mooi,heerlijk nagenieten zal je van zoveel mooie dag.
Fijne avond,liefs,Sonja

Anja Leijten zei

wat ben je goed geslaagd!!!
Prachtig die poppen, we blijven in ons hart toch altijd poppenmoedertjes he!
Je hebt er weer een mooimplekje voor gezocht voor de pop.
Ik vind de kleertjes ook heel schattig!!
Geniet van je nieuwe spulletjes.

Groetjes anja

nelleke zei

Hey Jeanet,

Ook al wist ik je aankopen al....toch weer erg leuk om terug te zien op je blog.Leuke foto`s...en jaaaaaa...wat had je veeeeel!!We zijn niet voor niets geweest.Wat een mooie beleving.Ben hier nog aan het nagenieten.En ga graag een volgende keer weer met jullie.

Fijne avond en succes met het proppen daarboven(straks liggen die poppen nog in jullie bed...hahahaha)

liefs

Nelleke

Marguerite zei

Wat een mooie spulletjes heb je gevonden op de beurs. Eén van je porseleinen poppetjes heb ik zelf ook nog in een doosje liggen.
Wat zal jij een grote verzameling poppen/beren/babykleerdjes heb jij zeg!
Groetjes Marguerite

♥Sanne zei

Mooi Jeanet al dat speelgoed. Ik kocht laatst ook een popje wel van plastic maar wel brocant. Ik had er foto's van gemaakt,maar de laptop is gecrasht dus weg foto's. Geniet ik maar van jou foto's =)

Liefs Xanne

isaela zei

Ce poupon est magnifique... isaela

Corrie zei

Hoi Jeanet
wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad op de beurs, wat een mooie poppen heb je gekocht en wat een hoop leuke kleertjes... heel veel plezier ermee!!!

groetjes Corrie

Het lieve hemeltje. zei

Hai Jeanet,

Oh jij hebt ook al van die mooie spulletjes gekocht ... het popje is echt lief...en al die mooie kleertjes om van te smullen.
Jammer dat we elkaar niet zijn tegengekomen ... maar het was zoiezo niet gemakkelijk om iemand te herkennen in al die menigte.
Volgende keer beter..

groetjes Ciska

Sinikka zei

Wat heb je mooie spullen kunnen kopen. Lekker dat je zo goed geslaagd bent.
Gr. Sinikka

Daphne zei

Ach ach, wat lief toch allemaal weer.
Wat zul jij een leuke dag gehad hebben zeg!
Groetjes, Daphne

Linda zei

Erg mooi allemaal Jeanet! Super al die leuke lieve popjes met die mooie kleertjes, mutsjes, schoentjes enz. Heerlijk zo'n dagje struinen op de beurs! Geniet van je spulletjes. Liefs, Linda.

sharon's shabby creations zei

Hoi hoi,

Wat heb je mooie spullen gekocht!! Echt helemaal top!! Ik ben vandaag geweest en het was erg leuk!!

Lieve groetjes Sharon

Conny's-blog zei

Je hebt weer leuke dingen gekocht zeg, schattig lijkt me die beurs ook, maar ben naar de handwerkbeurs geweest dus moet keuzes maken he...............gr.Conny

Elly zei

Ik zie het al weer, het was weer een vruchtbaar weekend ;-) Terwijl ik je post las, dacht ik; "waar laat ze het toch allemaal" en toen las ik dat je inderdaad alles al moest inschikken hihi. Nou zolang dat nog kan, lekker doorgaan met kopen hoor hihi

groetjes, Elly

Miranda Slagboom-de Groot zei

Wat zie ik allemaal weer leuke dingen voorbij komen.
Groetjes Miranda

Willy zei

Wat een mooie spulletjes weer allemaal Jeanet, je blog ziet er super uit!

*Mieke*Petitevictorianrose*and*PastTimeChildhood zei

Hoi Jeanet, wat prachtige spuletjes heb je gevonden,dat schattige poppenkopje, ben benieuwd hoe het er uit gaat zien :)
Al die mooie kleertjes en dan nog die lieve babypop met dat leuke roze cape-je, zucht.....wat was ik ook graag daar geweest !
Heel veel plezier met al je nieuwe schatten !!

Lieve groetjes Mieke

Oude lappen zei

Ik had bij Nelleke al gelezen dat jullie zo'n fijne dag hadden. Wat heb je weer mooie dingen op de kop getikt. Ik vind die poppen allemaal even mooi. Maar ik ben vooral gek van de oude kleertjes.
Liefs Liliane

Hilda zei

Dusssssssssssss de "kleine"meisjes zijn op schoolreisje, euhhhhhhh naar de beurs, geweest.
Zoooooooooooo he jij ff gave poppen gekocht en een stapel gebreide hemdjes. Euhhhh beer jij hebt genoeg, ik wil ook wel een paar!!!!!
Ooooo en dat het gebreide jurkje, wauwwwwww die vind ik gaaf!
oooo en jehbt alles wel mooi neergelgd, Jeanet.
Jullie hebben een super dag gehad, en maar nagenieten met de gave aankopen.

Hé je titel op de blog ziet er nu gaaaaaaaaaf uit!!!!

Liefs Hilda

Krek wak wou zei

Wat een lieve, schattige poppen komen er voorbij! Leuk zeg! Je bent trouwens goed geslaagd....mooie spulletjes heb je gevonden!
Liefs van Nicole

Loes Oorschot zei

Wat schitterend om te zien al deze sfeervolle foto's! Het zijn ook echt allemaal juweeltjes die je gevonden hebt. Ik ben ook zo gek op oud speelgoed... en hoe jij alles laat zien is om te smullen!

Groetjes, Loes